Thursday, December 18, 2008

Niet voor gevoelige lezers!


We hadden al zo veel verhalen gehoord en veelvuldig gelachen om het goed verspreide fenomeen van ‘juju’ [djoedjoe], het uitvoeren van traditionelen rituelen om mensen te genezen of uw vijanden schade te berokkenen . Het weinige bewijs tot nu toe waren de vele verhalen en hier en daar een spandoek of poster als reclamebord voor een traditional healer, maar gisteren kon ik in de krant New Vision/Bukedde een vrij duidelijk en gruwelijk bewijs zien dat de praktijk zeker nog bestaat en serieuze akelige gevolgen heeft. Niet voor gevoelige zieltjes!

Een vader had namelijk zijn twee kinderen persoonlijk onthoofd om de hoofden nadien voor 14 miljoen shilling het stuk aan een rijke zakenman te verkopen, die het op zijn beurt wou gebruiken om zijn rivalen te ‘bestrijden’. Duidelijk bewijs me dunkt. Brrr…

De foto toont een ander artikel verschenen een jaar geleden in de Ugandese tabloid Red Pepper. De leider van het Noord-Ugandese Lords Resistance Army (LRA), Joseph Kony, had zijn eerste commandant, Otti, een paar dagen eerder vermoord en zou diens penis naar een medicijnman hebben gebracht om zeker te zijn dat zijn geest Kony niet zou blijven achtervolgen. Of het klopt weet ik niet, maar in tegenstelling tot het vorig verhaal, was dit wel enigszins grappig!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home