Saturday, December 02, 2006

Kampala baby!

Net een dag in Kampala, meer bepaald in het btc-hoofdkwartier...
Alles is goed verlopen, het is hier ongeveer 26gr, stoffig, een grote warboel, vree hobbelig, maar enorm overdonderend.
Alles gaat heel goed met mij, ook met Nele en Pieter (en vooral zijn mountainbike Jules) ;-)
We hebben een redelijk sjiek appartement ter beschikking gekregen, met twee kamers, twee badkamers, redelijk fancy dus, maar woensdag gaan we naar Bundibugyo, gaan logeren voor een paar weken bij onze coach, om daarna onze nieuwe woonst te betrekken.
Ik zal hier later wel meer opzetten, ook fotos, nu gaan we shoppeeeeeuuuunnn!!!

-------------------------------------------------------------------------

We zijn terug van een supergezellige avond-maaltijd en babbel met de mama van Eva, het stiefnichtje van Anthony. Zij woont al sinds 2000 in Kampala, maar komt er al op regelmatige tijdstip sinds 1993. Leuke en innemende vrouw, een schat van een mens, heeft ons veel verteld over de Oegandezen, de Indiërs en de Chinezen (in dit laatste land is ze onlangs nog enkele dagen geweest). We zijn met haar gaan eten in het Belgische Restaurant in de stad, met een ruim en schoon uitzicht over het drukke Kampala. We hebben Belgisch bier kunnen drinken, de duisternis zien vallen in enkele minuten en een goede tournedos achter de kiezen geslagen (wees gerust Anthony, ik heb een zalmfilet gekozen, het vlees kon me niet overtuigen).
Daarna werden we door haar chauffeur, nadat ie haar vol horten en putten trotseren bij haar thuis afgezet had, naar ons hotel gebracht.
De dag was op die manier snel voorbij... een beetje teveel gegeten, vanmorgen een goe ontbijt, vanmiddag Indisch en vanavond Belgisch... het was enorm gezellig... het Afrikaanse leven op z'n (centrum) Kampala's ... het geeft je soms dubbele en tegengestelde gevoelens, maar dat maakt het wel nog een schonere uitdaging!

------------------------------------------------

Gisterenavond dikke party gehad in de 'Rock Garden', vlakbij ons hotel. Het ging een rustige 'kennismaking' worden, maar we hebben toch goed gedanst tot zeker één uur. Onze vrienden in Kigali worden zeker es uitgenodigd!!!

Nog iets praktisch, wat gegevens:
GSM nummer 00256 774 536 714
Skype-gebruikersnaam: miguelcoulier1

Adres in Bundibugyo volgt later zeker nog!

----------------------------------------------------------------
Vandaag de botanical gardens gedaan in Entebbe, vlakbij Kampala. De vriendelijke chauffeur van onze lieve Kristien heeft ons gebracht. Er was een race aan de gang in (!) de tuinen, een brommer maar ook autorally. Allemaal vree chaotisch, zoals het leven hier, gevaarlijk, maar lachen geblazen. We hebben een heel mooi staaltje van de Afrikaanse natuur gezien. Wie me komt opzoeken, neem ik zeker mee naar ginder... op de foto zie je het victoriameer vanuit de tuinen, ik kan het je verzekeren, adembenemend...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ik vind toch dat je voor de tournedos had moeten gaan! Allez, uiteindelijk is een koe toch een dier dat als soort immens ver van de mens afstaat. Ik hoop dat je alsnog een geit verorbert dit jaar.
't amusement!

12:43 PM, December 02, 2006  

Post a Comment

<< Home