Monday, December 04, 2006

Meeting met de ambassadeur

Vanmorgen hebben we kunnen genieten van een mooie powerpoint met een uitgebreid en duidelijk overzicht van de projecten van BTC in Oeganda. Enorm interessant, dat kan ik jullie verzekeren.

Vanmiddag werden we dan verwacht bij de Belgische ambassadeur in Kampala, Lumumba (!) Road. Het was een korte meeting, een kleine kennismaking in feite. Hij wist zelf niet zoveel van zowel het project in Bundibugyo als het functioneren en opzetten van de vrijwilligersdienst, maar van dit laatste weet ook niet iedereen hier van BTC hoe het allemaal precies verlopen is en van het project zelf kennen we zelf nog geen details, dus... Hierna hebben we kort een militaire briefing gehad van de veiligheidssituatie ter plaatse en in de rest van het land. Onze regio is het laatste jaar relatief veilig gebleven en beloofd het ook te blijven de komende jaren. Er zijn wel enorm veel soldaten gedetacheerd om de rebellen uit O-Congo in toom te houden. Cijfers zeggen veel: 1200 soldaten tegenover 85 rebellen! We zitten wel veilig dus.

Na deze 'briefing' zijn we nog es gaan eten, maar dit keer met de attachée van de ambassadeur en enkele collega's. Deze keer een Italiaans restaurant, al twee keer Indisch, het Ugandese eten zal pas voor morgen of later zijn, hopelijk... Het was zeker wel lekker, maar het geeft ons allemaal een wat ongemakkelijk gevoel. Een beetje teveel uit eten, een luxeus appartement, meer blanken gesproken dan Ugandezen, enz... We verlangen echt naar Bundibugyo, onze brousse, het 'echte leven'... uhum

1 Comments:

Blogger roel said...

..hmm, ondanks onnoemelijk druk, heb ik nog de fut om verlangend uit te kijken naar de volgende lotgevallen van je avontuur.
Hoe zit het nu? niet nog méer luxueus moeten dineren de afgelopen dagen? of heb je al wat brousse geproefd?
-roel

3:07 PM, December 11, 2006  

Post a Comment

<< Home