Monday, October 13, 2008

The Kampala life

Gisterenavond heb ik kunnen genieten van een paar leuke optredens op het eerste Kampala International Jazz festival, een festival zoals Blue Note of Jazz Middelheim er een is, met alles erop en eraan, alleen met een stuk minder volk; grasweide, groot podium, deftige speakers, aan Lake Victoria, overgeprijsd eten (frieten!) en bier, goed weer, relaxed volk en een gezellig chill zomersfeertje.

In dit laatste jaar is het Kampala (uitgaans)leven in een goeie versnelling aan het veranderen; van een typisch bruisende Afrikaanse chaotische hoofdstad in een leuke en verrassend meerzijdige nog steeds chaotische stad. De sport- en ontspanningsfaciliteiten worden uitgebreid of gemoderniseerd, restaurants met eten uit iedere uithoek van de wereld schieten als paddestoelen uit de grond, de muziekscene wordt serieus gediversifieerd, de ugandese kunstwereld laat zich zien, concerten met internationaal gerenomeerde artiesten als Shaggy, Wyclef Jean en Akon worden georganiseerd, er zijn een pak nieuwe clubs, enz. Kampala wordt echt een aangename stad om in te vertoeven, vooral ’s avonds dan, overdag blijven de mogelijkheden nog een beetje beperkt, maar in vergelijking met andere steden, is men in Kampala zeker goed af!

Het blijft een gigantisch verschil met het slowly slowly village (nacht)leven in Bundibugyo, en het is telkens serieus aanpassen als ik in of uit Kampala kom, maar het doet af en toe deugd om hier te zijn!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home