Sunday, December 02, 2007

Ebo-lala

We zijn weer es moeten vluchten naar Kampala, deze keer voor het Ebola-virus...
Er is sinds eind augustus een vreemde ziekte uitgebroken in een deel van Bundibugyo district (Kikyo, Kasitu sub county, tegen de bergen aan, niet Bundi 'stad' waar wij wonen). De ziekte is de laatste drie weken sterk beginnen escaleren, waarmee ik bedoel dat er meer patienten en meer doden zijn bijgekomen, in een sneller tempo dan daarvoor. Er was altijd al onduidelijkheid over wat het zou zijn, maar donderdag waren de resultaten uit Zuid-Afrika en een gerenommeerd instituut in Amerika duidelijk: in Bundibugyo is Ebola uitgebroken, een zeer dodelijke soort griepvirus waarvan de symptonen zware griep, bloederige diarrhee, misselijkheid, enz zijn. Toen onze coach op de hoogte was van dit verschrikkelijke nieuws, zijn we onmiddelijk (!) gestopt met werken, hebben we onze zak in snel tempo gemaakt, vlug nog iets gegeten en zijn we allemaal samen vertrokken uit Bundibugyo, nice and speedly zoals onze coach tegen de chauffeur zei.
Die avond zelf zijn we in Kampala aangekomen en zijn we direct in twee appartementen in 'quarantaine' gestoken. We moesten er binnen blijven tot we de morgen erna onderzocht gingen worden door een dokter. Die morgen zijn we gebriefd over de situatie in Bundi (50 patienten, 16 tot 20 doden), de symptonen, hoe je het kon oplopen, enz., en moesten we de nodige papieren invullen die ons verplichtten een dokter op te zoeken mochten we ons ziek beginnen voelen. Er werd ons verteld dat we enkel risico zouden lopen als we rechtstreeks contact zouden hebben gehad met of een patient of een geinfecteerd lijk, en dat hadden we allemaal niet, dus was er bij ons geen enkel risico (toch niet voor Ebola). Vrijdagmiddag werd beslist dat we uit het appartement mochten zolang we drukke plaatsen vermijden, en dat hebben we dan ook niet gedaan.
Nog es voor de duidelijkheid: WIJ HEBBEN HELEMAAL NIKS EN ZIJN VEILIG IN KAMPALA. Geen paniek dus, voorlopig blijven we hier ook voor minstens een week, en daarna zien we hoe de situatie loopt. Voorlopig lijkt het niet direct te verbeteren, maar wij zitten wel veilig en nemen geen onnodige risico's.

Dit bericht is niet gepost om jullie schrik aan te jagen, ik wil jullie gewoon informeren, goed informeren, voor jullie iets vernemen in de kranten (want we weten dat het al op de sites van bijna alle Belgische en internationale kranten is verschenen).
Meer nuttige informatie over ebola vind je hier;
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ebola (met Bundibugyo al vermeld!)
Voor een meer dramatisch laatste nieuws en cnn getint relaas van ons zoveelste avontuur; dit adres: http://www.goingugandan.blogspot.com

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

порно видео молодые онлайн http://free-3x.com/ порно онлайн видео школьники free-3x.com/ математика порно училка [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]

1:06 PM, November 07, 2009  

Post a Comment

<< Home